Řeč je o novém efektivním projektu POŠLI DÍTĚ DO ŠKOLY, který dárci podporovali formou dárcovského formuláře https://bit.ly/3v1IjG0. Protože kromě tohoto projektu samozřejmě posíláme do školy i sirotky, kteří jsou už dávno v naší péči formou "Rodičovství na dálku", těch je cca 60.

Původní vizí projektu Pošli dítě do školy bylo vybrat dostatečné finance na plné vybavení asi pro 90 dětí, které si díky chudému zázemí nemohou dovolit pořízení uniformy ani dalších věcí. Nakonec bylo všechno trochu jinak, trochu "po africku", ale to už nás nezaskočí, protože umí být flexibilní.

V době, kdy jsme vyráželi na misi jsme sledovali s velkou radostí a nadšením, jak krásně a nečekaně rychle přibývají pro tento účel finance. Nicméně cílové částky, která měla být 90000 jsme nedosáhli. Přestože naše představa byla jiná, pomohli jsme nakonec více potřebným, než bylo původně v plánu.

Místo 90 dětí jsme podpořili dětí 121 !!!

Jak je možné, že jsme s menší částkou mohli nakonec podpořit více dětí? Nechali jsme si poradit od místních. S nápadem přišel koordinátor David, ale podpořili ho i učitelé. David poukázal na to, že bychom neměli financovat dětem všechny náklady, ale jen tu nejnákladnější složku, což je uniforma a boty. Pokud bychom totiž financovali vše, vzali bychom rodině dětí celý díl zodpovědnosti za vzdělání dítěte, a to by nebylo dobře.

Tímto názorem jsme si uvědomili, že David uhodil hřebíček na hlavičku, a že je správně, aby si sami rodiče NEUSTÁLE uvědomovali svůj podíl na procesu vzdělání vlastních dětí. Podpora formou naší participace je ideální, protože si se sebou nese rozvoj odpovědnosti rodiny i místní komunity.

Vybráno finančních prostředků (do duben 2022):

62 757 Kč

Podpořeno dětí nákupem celé uniformy a bot:

121

Děkujeme za podporu všem! Příští rok budeme v projektu pokračovat!

Prohlédněte si ještě letošní fotogalerii.

Děti s novými uniformami  (Ibagha, celkově podpořeno 24)

Děti s novými uniformami (Kisa, celkově podpořeno 30)

 Děti s novými uniformami (Ilenge, celkově podpořeno 18)

Děti s novými uniformami (Salemu, celkově podpořeno 22)

Děti s novými uniformami (Mahango, celkově podpořeno 7)

 

Děti s novými uniformami (Mkola, celkově podpořeno 8)

Děti s novými uniformami (Majombo, celkově podpořeno 6)